PROBELE ȘI SECȚIUNILE CONCURSULUI

Proba teoretică:

  • Participanții rezolvă un test grilă în format Google Forms, cu un punctaj maxim total de 100 de puncte;
  • Susținerea probei se face individual;
  • Timpul de lucru: 30 de minute.

Proba practică: 

  • La fiecare secțiune a concursului se va realiza un produs (o lucrare) "Eco – responsabil" care îndeplineste cerințele specificate în regulamentul concursului.
  • Susținerea probei se face în echipă;
  • Timpul de lucru: 50 de minute;
  • La finalul probei, elevii vor prezenta juriului, oral, produsul realizat și etapele parcurse;
  • Evaluarea se va efectua pe parcursul derulării probei și se va definitiva după finalizarea și prezentarea orală a produsului, pe baza Fișei de evaluare din Anexa 2 la regulament, detaliată pe criterii și indicatori de realizare;
  • Punctajul maxim obținut este de 100 de puncte;
  • Participanții realizează produsul/lucrarea cu respectarea temei și a cerințelor specifice secțiunii.

Secțiunea "Armonie și confort":


Tema probei practice: Realizarea unui decor într-o cameră de cazare, într-o manieră "Eco-responsabilă".

  • Decorul va îndeplini cerințele specifice unui produs "Eco-responsabil", așa cum este definit termenul în prezentul regulament;
  • Pentru realizarea decorului se utilizează 5 materiale, care pot fi: naturale, reciclabile sau resturi textile naturale, procurate de către concurenți;
  • Modelarea, asamblarea și plasarea materialelor se efectuează în timpul probei practice.


Secțiunea "Delicii culinare":


Tema probei practice: Prepararea unui produs alimentar "Eco–responsabil".

Produsul final se va prezenta pe un platou pentru evaluare;

În vederea executării probei, participanții se prezintă cu:

  • materiile prime/ materialele necesare;
  • instrumentele și ustensilele necesare;
  • echipamentele de protecție sanitară (halat, bonetă, mănuși).

Preparatele se vor executa integral pe parculsul probei practice.

Toate ingredientele folosite vor fi comestibile și în termen de valabilitate!

Secțiunea "Talentul servirii":


Tema probei practice: Realizarea mise-en place-ului de întâmpinare pentru o masă de 2-4 persoane, într-o manieră "Eco-responsabilă".

În vederea executării probei, participanții se prezintă cu:

  • elementele de decor necesare pentru o masă de 2 - 4 persoane;
  • ustensilele necesare.

Decorul va îndeplini cerințele specifice unui produs "Eco-responsabil", așa cum este definit termenul în prezentul regulament;

Modelarea, asamblarea și plasarea elementelor se efectuează în timpul probei practice.


Punctajul final al echipei se calculează astfel: PF = (PT+3*PP)/4, unde:

PF – punctajul final al echipei;

PT – punctajul echipei obținut la proba teoretică prin calcularea mediei aritmetice a punctajelor individuale obținute de cei doi membri;

PP – punctajul obținut de echipă la proba practică.