PROBELE ȘI SECȚIUNILE CONCURSULUI
Proba teoretică:
- Participanții rezolvă un test grilă în format Google Forms, cu un punctaj maxim total de 100 de puncte;
- Susținerea probei se face individual;
- Timpul de lucru: 30 de minute.
Proba practică:
- La fiecare secțiune a concursului se va realiza un produs (o lucrare) "Eco – responsabil" care îndeplineste cerințele specificate în regulamentul concursului.
- Susținerea probei se face în echipă;
- Timpul de lucru: 50 de minute;
- La finalul probei, elevii vor prezenta juriului, oral, produsul realizat și etapele parcurse;
- Evaluarea se va efectua pe parcursul derulării probei și se va definitiva după finalizarea și prezentarea orală a produsului, pe baza Fișei de evaluare din Anexa 2 la regulament, detaliată pe criterii și indicatori de realizare;
- Punctajul maxim obținut este de 100 de puncte;
- Participanții realizează produsul/lucrarea cu respectarea temei și a cerințelor specifice secțiunii.
Secțiunea "Armonie și confort":
Tema probei practice: Realizarea unui decor într-o cameră de cazare, într-o manieră "Eco-responsabilă".
- Decorul va îndeplini cerințele specifice unui produs "Eco-responsabil", așa cum este definit termenul în prezentul regulament;
- Pentru realizarea decorului se utilizează 5 materiale, care pot fi: naturale, reciclabile sau resturi textile naturale, procurate de către concurenți;
- Modelarea, asamblarea și plasarea materialelor se efectuează în timpul probei practice.
Secțiunea "Delicii culinare":
Tema probei practice: Prepararea unui produs alimentar "Eco–responsabil".
Produsul final se va prezenta pe un platou pentru evaluare;
În vederea executării probei, participanții se prezintă cu:
- materiile prime/ materialele necesare;
- instrumentele și ustensilele necesare;
- echipamentele de protecție sanitară (halat, bonetă, mănuși).
Preparatele se vor executa integral pe parculsul probei practice.
Toate ingredientele folosite vor fi comestibile și în termen de valabilitate!
Secțiunea "Talentul servirii":
Tema probei practice: Realizarea mise-en place-ului de întâmpinare pentru o masă de 2-4 persoane, într-o manieră "Eco-responsabilă".
În vederea executării probei, participanții se prezintă cu:
- elementele de decor necesare pentru o masă de 2 - 4 persoane;
- ustensilele necesare.
Decorul va îndeplini cerințele specifice unui produs "Eco-responsabil", așa cum este definit termenul în prezentul regulament;
Modelarea, asamblarea și plasarea elementelor se efectuează în timpul probei practice.
Punctajul final al echipei se calculează astfel: PF = (PT+3*PP)/4, unde:
PF – punctajul final al echipei;
PT – punctajul echipei obținut la proba teoretică prin calcularea mediei aritmetice a punctajelor individuale obținute de cei doi membri;
PP – punctajul obținut de echipă la proba practică.