SCOPUL: educarea tinerilor din învățământul profesional pentru a contribui la o dezvoltare durabilă socială, economică și de mediu în domeniul HoReCa
ORGANIZATOR:
Inspectoratul Școlar Județean Tulcea
Parteneri:
- Liceul Tehnologic Agricol "Nicolae Cornățeanu" Tulcea
- Școala Profesională "Vasile Bacalu" Mahmudia
- Colegiul Economic "Delta Dunării" Tulcea
- Liceul Tehnologic "Brad Segal" Tulcea
- Consiliul Județean Tulcea
- Asociația de părinți "Nicolae Cornățeanu"
REZULTATE FINALE CONCURS ECOHORECA- EDIȚIA I - 2022
SECȚIUNILE CONCURSULUI:- Armonie și confort: amenajarea unui
spațiu hotelier
Se pot înscrie elevii
din clasa a X-a și/sau a XI-a de la calificările profesionale Lucrător hotelier/ Lucrător în agroturism- Delicii culinare: realizarea de
preparate culinare
Se pot înscrie
elevii din clasa a X-a și/sau a XI-a de lacalificările profesionale Bucătar/
Brutar-patiser-preparator produse făinoase- Talentul servirii: realizarea de mise-en-place
Se pot înscrie elevii
din clasa a X-a și/sau a XI-a de la calificarea
profesională Ospătar (Chelner), vânzător
în unități de alimentație.
DOCUMENTE ÎNSCRIERE CONCURS- EDIȚIA I - 2022
Înscrierea
participanților se face online, pe baza Formularului
de înscriere din Anexa 1 la regulament. Formularul se transmite în
format editabil și scanat către organizatorii concursului, pe adresa de
e-mail: ecohoreca2022@gmail.com Concurenții se vor prezenta cu acordul GDPR completat de către părinți (pentru elevii minori), respectiv de către elevii majori; O
echipă se poate înscrie la o singură secțiune a concursului; O
echipă poate fi formată dintr-un elev din clasa a X-a și un elev din clasa a
XI-a sau din doi elevi care să provină din clasa a X-a, respectiv din clasa a
XI-a; Grupul
de elevi din fiecare județ participant va fi însoțit de un cadru didactic; Elevii participanți și profesorii însoțitori vor fi cazați la internatul Liceului Tehnologic Agricol "Nicolae Cornățeanu" Tulcea și vor achita contravaloarea serviciilor de cazare și masă - cost total: 50 lei/persoană.
DESCRIEREA SECȚIUNILOR
Secțiunea "Armonie și confort":
Tema probei practice: Realizarea unui decor ECO într-o cameră de cazare, în funcție de anotimpul preferat
Pentru realizarea decorului se utilizează cel puțin 4 produse/materiale ECO din următoarele categorii:
- produse/materiale naturale;
- produse/materiale reciclabile;
- resturi textile naturale.
Produsele/materialele pe care le folosesc concurenții sunt procurate de către aceștia. Montarea/ asamblarea și plasarea acestora în scopul realizării decorului se efectuează în timpul probei practice.
Secțiunea "Delicii culinare":
Tema probei practice:
- pentru participanții de la calificarea profesională Bucătar: Prepararea de gustări reci pe bază de umpluturi
- pentru participanții de la calificarea profesională Brutar-patiser-preparator produse făinoase: Prepararea unui produs din categoria deserturi - fără coacere
- În vederea executării probei, participanții se prezintă cu:
- materiile prime/ materialele necesare - pot fi pregătite, dar nu preparate;
- instrumentele și ustensilele necesare.
Produsul final se va prezenta pe două platouri separate: un platou pentru expunere şi un platou pentru evaluare;
Toate ingredientele folosite vor fi comestibile și în termen de valabilitate!
Secțiunea "Talentul servirii":
Tema probei
practice: Realizarea mise-en place-ului
de întâmpinare pentru o masă de 2-4 persoane utilizând decoruri Eco
În vederea executării probei, participanții se prezintă cu:
- elementele de decor ECO necesare pentru o masă de 2 - 4 persoane;
- ustensilele necesare.
Montarea/ asamblarea și plasarea elementelor se efectuează în timpul probei practice.