SCOPUL: educarea tinerilor din învățământul profesional pentru a contribui la o dezvoltare durabilă socială, economică și de mediu în domeniul HoReCa 

 ORGANIZATOR: 

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea

Parteneri:

  • Liceul Tehnologic Agricol "Nicolae Cornățeanu" Tulcea
  • Școala Profesională "Vasile Bacalu" Mahmudia
  • Colegiul Economic "Delta Dunării" Tulcea
  • Liceul Tehnologic "Brad Segal" Tulcea
  • Consiliul Județean Tulcea
  • Asociația de părinți "Nicolae Cornățeanu"


REZULTATE FINALE CONCURS ECOHORECA- EDIȚIA I - 2022


SECȚIUNILE CONCURSULUI:
  • Armonie și confort: amenajarea unui spațiu hotelier
Se pot înscrie elevii din clasa a X-a și/sau a XI-a de la calificările profesionale Lucrător hotelier/ Lucrător în agroturism
  • Delicii culinare: realizarea de preparate culinare
Se pot înscrie elevii din clasa a X-a și/sau a XI-a de lacalificările profesionale Bucătar/ Brutar-patiser-preparator produse făinoase
  • Talentul servirii: realizarea de mise-en-place

Se pot înscrie elevii din clasa a X-a și/sau a XI-a de la calificarea profesională Ospătar (Chelner), vânzător în unități de alimentație.

DOCUMENTE ÎNSCRIERE CONCURS- EDIȚIA I - 2022

  • Înscrierea participanților se face online, pe baza Formularului de înscriere din Anexa 1 la regulament. Formularul se transmite în format editabil și scanat către organizatorii concursului, pe adresa de e-mail: ecohoreca2022@gmail.com
  • Concurenții se vor prezenta cu acordul GDPR completat de către părinți (pentru elevii minori), respectiv de către elevii majori;
  • O echipă se poate înscrie la o singură secțiune a concursului;
  • O echipă poate fi formată dintr-un elev din clasa a X-a și un elev din clasa a XI-a sau din doi elevi care să provină din clasa a X-a, respectiv din clasa a XI-a;
  • Grupul de elevi din fiecare județ participant va fi însoțit de un cadru didactic;
  • Elevii participanți și profesorii însoțitori vor fi cazați la internatul Liceului Tehnologic Agricol "Nicolae Cornățeanu" Tulcea și vor achita contravaloarea serviciilor de cazare și masă - cost total: 50 lei/persoană.
  • DESCRIEREA SECȚIUNILOR

    Secțiunea "Armonie și confort":



    Tema probei practice: Realizarea unui decor ECO într-o cameră de cazare, în funcție de anotimpul preferat

    Pentru realizarea decorului se utilizează cel puțin 4 produse/materiale ECO din următoarele categorii:

    • produse/materiale naturale;
    • produse/materiale reciclabile;
    • resturi textile naturale.

    Produsele/materialele pe care le folosesc concurenții sunt procurate de către aceștia. Montarea/ asamblarea și plasarea acestora în scopul realizării decorului se efectuează în timpul probei practice.



    Secțiunea "Delicii culinare":

    Tema probei practice:

    • pentru participanții de la calificarea profesională Bucătar: Prepararea de gustări reci pe bază de umpluturi
    • pentru participanții de la calificarea profesională Brutar-patiser-preparator produse făinoase: Prepararea unui produs din categoria deserturi - fără coacere
    • În vederea executării probei, participanții se prezintă cu:
    • materiile prime/ materialele necesare - pot fi pregătite, dar nu preparate;
    • instrumentele și ustensilele necesare.

    Produsul final se va prezenta pe două platouri separate: un platou pentru expunere şi un platou pentru evaluare;

    Toate ingredientele folosite vor fi comestibile și în termen de valabilitate!

    Secțiunea "Talentul servirii":



    Tema probei practice: Realizarea mise-en place-ului de întâmpinare pentru o masă de 2-4 persoane utilizând decoruri Eco

    În vederea executării probei, participanții se prezintă cu:

    • elementele de decor ECO necesare pentru o masă de 2 - 4 persoane;
    • ustensilele necesare.

    Montarea/ asamblarea și plasarea elementelor se efectuează în timpul probei practice.




    REGULAMENTUL CONCURSULUI ECOHORECA - EDIȚIA I - noiembrie 2022